Eerste H. Communie in Velden                                                            

Komende zondag (23 april) ontvangen in Velden tijdens de plechtige Communieviering om 11.00u negen kinderen voor het eerst de H. Communie. Vele volwassenen hebben aan die dag dat zij de Eerste H. Communie deden, fijne herinneringen. Hieronder volgt het getuigenis van Paus Benedictus XVI, welke hij gegeven heeft tijdens een ontmoeting van catechese en gebed met kinderen voorafgaand aan hun Eerste Communie (tijdens de Bisschoppensynode over de Eucharistie op 15 oktober 2005).

Andrea: ”Lieve Paus, welke zijn Uw herinneringen aan Uw Eerste Heilige Communie?”  
Paus: “Ik herinner me de dag van mijn Eerste Communie heel goed. Het was een mooie zondag in maart 1936, lang geleden dus. Het was een zonnige dag, de kerk zag er beeldschoon uit, de muziek, er waren zoveel mooie dingen die ik me herinner. We waren ongeveer met 30 jongens en meisjes van ons kleine dorp, dat niet meer dan 500 inwoners telde. Maar in het centrum van mijn blijde en mooie herinneringen ligt deze gedachte – hetzelfde heeft jullie woordvoerder al gezegd – dat ik begrepen heb dat Jezus in mijn hart is binnengegaan, alsof Hij juist bij mij moest zijn. En met Jezus is God zelf bij mij.

En dit is een gave van liefde die werkelijk meer waard is dan alle andere dingen die het leven kan geven; en zo was ik werkelijk vol grote vreugde omdat Jezus bij mij was gekomen. En ik realiseerde me dat een nieuwe etappe van mijn leven op dat moment ging beginnen. Ik was destijds 9 jaar oud en besefte dat het voortaan belangrijk was om trouw te blijven aan deze ontmoeting, aan de H. Communie. Ik beloofde de Heer, en dat was het meeste wat ik op dat moment kon beloven: "Ik zou altijd bij Jou willen zijn" en ik heb tot Hem gebeden: “Maar wil Jij vooral bij mij zijn”. Zo ben ik doorgegaan in mijn leven. God zij dank, heeft de Heer mij altijd bij de hand genomen, Hij heeft mij altijd begeleid ook in moeilijke situaties. En zo was deze vreugde van mijn Eerste Communie het begin van een weg die wij samen hebben afgelegd. Ik hoop dat ook voor jullie allen, de Eerste Communie die jullie gaan ontvangen, het begin is van een levenslange vriendschap met Jezus. Het begin van een weg samen, want door met Jezus te gaan, gaan wij goed en wordt het leven goed.”

Graag wens ik de communicanten en hun ouders alvast een prachtige en onvergetelijke dag toe, alsook Gods rijkste zegen.

Pastoor C. Müller