Vakantie                                                                                                       

Binnenkort gaan velen weer op vakantie, al dan niet met het vliegtuig. Er worden inmiddels ook zgn. spirituele reizen aangeprezen. Zo vond ik laatst een website, met de volgende tekst: Voor wie is een spirituele reis geschikt? Iedereen die op zoek wil naar zichzelf en zijn of haar innerlijke drijfveren en motieven kan een spirituele reis maken. Het zorgt voor nieuwe krachtbronnen in jezelf en een duidelijk beeld van wat jou inspireert. Ook wanneer je op een kruispunt staat in je leven kan een spirituele reis voor een ander perspectief zorgen. Denk hierbij aan een carrièreswitch of het beëindigen van een relatie. De reis opent je hart en zo ook nieuwe wegen in je leven.

Lees je verder, dan heeft men het over: energielijnen, kleuren en geuren, yoga, piramides etc.. De vraag is natuurlijk, waarvoor stelt men zich open? Met welke geesten zoeken mensen contact? Voorts, volstaat dat: Zoeken naar jezelf?

Het woord ‘vakantie’ komt van het Latijnse ‘vacare’, dat betekent je open stellen voor, tijd vrij maken voor. Zou het niet mooi zijn als mensen tijdens hun vakantie weer hun katholieke ‘roots’ zouden herontdekken? Immers, ons geloof heeft zoveel te bieden. Graag wens ik u allen in dit opzicht een ‘zinrijke’ vakantie toe.     

Pastoor C. Müller